Utolsó módosítás 2021. nov. 24.
Új, korszerűbb felületen az eladó állatok

elado

1%

Újdonságok

Közgyűlés 2019

Lezajlott Egyesületünk éves Közgyűlése 2019. május 28-án, Lajosmizsén, a Geréby Kúriában. A szokásos témák (szakmai és pénzügyi beszámoló, valamint ezévi terv) mellett az Alapszabály és a Tenyésztési Program módosítása, valamint a Felügyelő Bizottság tisztújítása alkották a napirendet.

Az Alapszabály módosítására vonatkozó javaslat a korábban többször felmerült, regionális választási-működési rendszerre való áttérést tartalmazta. A jelenlévők alaposan megvitatták a javaslatot, és végül a szavazás során nem fogadták el, így az Alapszabály maradt változatlan.

A Tenyésztési Program módosítását a 2018. november 1-én hatályba lépett EU-s állattenyésztési rendelethez való alkalmazkodás tette szükségessé. A tervezet előkészítése kb. egy éve zajlott, sok körös szűkebb és tágabb körű egyeztetés után került a Közgyűlés elé, így komolyabb vita nélkül fogadta el azt.

A Felügyelő Bizottság 4 éves mandátuma ez évben lejárt, így esedékes volt a tisztújítás. Az utolsó napirendi pontként megtartott szavazás során változatlan személyi összetételű új Felügyelő Bizottság állt fel: Zsellér Pál elnök (Zsellér Kft., Kiskunhalas), Vancsuráné László Erzsébet (Kiskunhalas), Panda György (Szentkirály).