Utolsó módosítás 2024. máj. 17.
Állatjóléti felelős képzés, 2024. május 28.

elado

1%

Megjelenés a kiállításon

A kiállításon való megjelenés mestersége

Az igazság pillanata az ön állatának bírálata, szelekciója, a hosszú hónapok nehéz munkája, amit a betanításra és ápolásra fordított, ahogy kézben van, ahogy vezeti az állatát a kiállítási ringbe. Itt az által valósítja meg a tervét, hogy kritikus bíró értékeli, akinek az elsődleges felelőssége, hogy abba a sorba rendezze az állatokat, amelyben a legjobban megfelelnek a charolais fajta és a húsipar igényeinek. Az ön képessége a kiállításon való megjelenésre, és ahogyan ön alkalmazza ezt a tudást, együttesen sokat jelenthet a végső helyezése megállapításánál.

A kiállításon való megjelenés képessége otthon kezdődik. Az állata megfelelően be kell, hogy legyen tanítva járni és állni. A kezdőknek hangsúlyt kell rá fektetniük, hogy részt vegyenek és megtekintsenek húsmarha kiállításokat, mielőtt versenybe szállnának a saját állataikkal.

A kiállításon való megjelenés mestersége nem bonyolult, de időt, türelmet és erőkifejtést igényel. A kiállításon való megjelenés mestersége egyszerűen az állatának a bírálaton való megjelentetése olyan módon, amely mód hangsúlyozza az állata erősségeit és a fajta gazdasági jellemzőit. Az amit ön megtanult az állata vezetésre való betanítása, az állat beállítása, mosása és tisztántartása, körömápolása és a napi gondoskodás során, az segít önnek, hogy megértse, és jobban értékelje a szarvasmarhát. Az állata betanítása és gondozása során megvolt a lehetősége, hogy megfigyelje az állat gyenge pontjait. A kiállításon való megjelenés mesterét jellemzi a képesség, hogy kompenzálja ezeket a gyenge pontokat.

Ahhoz, hogy a kiállításon való megjelenés szakembere legyen, tartania kell magát néhány alapvető szabályoz, melyek között a legfontosabb, hogy megfelelően mutassa be az állatát, és legyen tudatában a bírálat tényének mindenkor; kövesse a bíró, vagy a ring hivatalos személyiségei utasításait. Az eszközök, amelyekre az arénában szüksége van, egy kiállítási pálca és egy ápoló fésű.

Amikor az ön csoportját szólítják, legyen kész, hogy megfelelő időben és helyen belépjen az arénába. Kezdje meg a bemutatást, amint a ringbe lépett. Az állatot a bal oldaláról vezesse a vezető szárat a jobb kezében tartva 45-60 cm-re az állat fejétől. Hagyjon elegendő helyet, 1-1,5 métert az állatok között mindkét oldalon, és 1,5-2 m-t az állatok mögött. Ez elegendő teret ad a bírónak ahhoz, hogy megtegye a saját megfigyeléseit. Amikor az állata sétál, a vezetőszárnak a jobb kezében kell lenni, és önnek előre kell sétálnia. A legtöbb kiállítás alkamával a csoportok az óramutató járásának megfelelő irányba mozognak. Úgy állítsa fel az állatát, ahogy a hivatalos személyek kérik: egyenes vonalban, majd vegye át a vezetőszárat a bal kezébe, ezzel szabaddá téve a jobb kezét, hogy megfelelően beállítsa és javítsa az állat beállását. Olyan pozícióban álljon meg, hogy lássa a bírót is és az állatot is. Egy éber kiállító mindig jó helyzetbe állítja az állat lábait, a fejét felemelve tartja, ügyel a hátvonalra, mikor a bíró a közelben van. Soha ne álljon le az állat optimális bemutatásával, amíg a bíró meg nem hozta a végső elhatározását a csoportban, nem adta meg a magyarázatot és a helyezéseket jelző pántlikákat ki nem adta.

Miután befejezte az állata bemutatását, azt alaposan meg kell mosni és kiszellőztetni, hogy megóvja az állat szőrzetét.

Az ön megjelenése is fontos. Tisztának, jólöltözöttnek kell lennie és megfelelő ruházatot kell viselnie. A mozdulatai legyenek nyugodtak és megfontoltak, dolgozzon méltóságteljesen és büszkeséggel. Maradjon higgadt; az állata érzékeny lehet bármilyen idegesítő körülményre az ön részéről és szintén ideges, vagy engedetlen lehet.

Az előzékenység és sportszerűség fontosak az élet bármely területén, így a kiállítási ringben is. Legyen tekintettel más kiállítókra. Sohasem vezesse a saját állatát másoké elé. És tekintet nélkül az ön helyezésére, gratuláljon a többi kiállítónak.

Tegye meg az öntől telhető legtöbbet, hogy a legjobb állata legyen a kiállításon. Vésse a fejébe, hogy azzal a hosszú idővel, ameddig készítette az állatát, és kiállította a lehetősége szerinti legjobb módon, és azzal az időtartammal, ameddig ön tudása legjavát nyújtva hozzájárult a céljai megvalósításához, ezzel gazdag tapasztalatot szerzett. Legyen eltökélt, hogy jövő évben visszatér egy még jobb állattal és még jobb munkát fog végezni!