Utolsó módosítás 2021. nov. 24.
Új, korszerűbb felületen az eladó állatok

elado

1%

Újdonságok

Kaposvári Állattenyésztési Napok 2018.

A XII. Kaposvári Állattenyésztési Napok 2018. szeptember 28-30-a közt zajlott Kaposváron. A húsmarha új helyszínre került, egy blokkba a kiállítás összes többi kiállítójával ‑ egy óriási sátor alá. Egyesületünk 10 charolais állattal jelent meg: a Zselicvölgy-Szabadidőfarm Zrt. (Hajmás) ötöt,

az NPK Charolais Farm Kft. (Kecskemét) hármat és Süle Katalin (Kiscsehi) kettőt állított ki. Eredetileg fajtabemutatót terveztünk, de részt vettünk a versenyen is, ahol a Zselicvölgy-Szabadidőfarm Zrt. egy első, két második és egy harmadik helyezést, Süle Katalin egy első helyezést, az NPK Charolais Farm Kft. pedig egy harmadik helyezést ért el. Érdekes tematikájú konferenciák is kapcsolódtak a rendezvényhez: többen sajnáltuk, hogy a Smart Farm időpontjával ütközött a tenyészállat verseny, szombaton viszont nagy érdeklődés váltott ki és sok őszinte gondolatot hozott felszínre a 14 órakor kezdődő Húsmarhatenyésztési Konferencia, amely az eredetileg tervezett 16 óra helyett negyednyolckor fejeződött be. Akik el tudtak jönni, valószínűleg jól érezték magukat a kiállításon.

 

A rendezvényről képsorozat található a Fotók alkönyvtárban.

A képen balról Zászlós Tibor (alelnök - NAK), Süle Katalin (charolais törzstenyésztő), Bujdosó Márton (elnök - MCTE) és dr. Tossenberger János (dékán - KE) látható.