Utolsó módosítás 2024. ápr. 18.
Videóanyag - Húsmarhatenyésztési Tanácskozás

elado

1%

Újdonságok

Elkezdődött a tenyészbika támogatáshoz kapcsolódó igazolások kiadása

A tenyészbika (de minimis) támogatáshoz kapcsolódó űrlap már elérhető. A szükséges információkat az alábbi cikkben találhatják meg.

Az űrlap kitöltése előtt figyelmesen olvassák el az alábbi tájékoztatót, mivel nagyon megnövekedett a hibásan beadott kérelmek száma. Kérem ügyeljenek a beadott kérelmek helyes kitöltésére, a visszaigazoló üzenetet nézzék át, és ha hibát látnak adják be újra a kérelmet! Tipikusan előforduló hibák: elütésből fakadó rossz KLSZ szám, rossz Enar szám, hiányos MVH regisztrációs szám és tenyészetkód (1-2 szám hiányzik), rossz adószám, elütések a névben, lakcímben, e-mail címben. A hibásan beadott kérelmekért és a telefonon keresztül egyeztetett javításokért nem vállalunk felelősséget. A kitöltés során a KLSZ szám megadásánál csak a számot kell feltünteni pl. 11111.Tenyészetkódnál a HU országkódot ne írják bele.

Felmerülő kérdések esetén Darmó-Csőke Dórát keressék a+36 70/850-8895 telefonszámon, Stelcz Mónikát csak számlázással és tartozással kapcsolatos kérdésekkel keressék az alábbi telefonszámon +36 70/703-6938.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is csak a bikák ELSŐ tenyésztésbe állítása támogatható, és 

a támogatás iránti kérelem az elektronikus űrlapkitöltő felületen (Egységes Kérelem beadási felület) keresztül nyújtható be a Magyar Államkincstárhoz 2023. szeptember 1. 09:00:00  és 2023. szeptember 20. 23:59:59 között. A rendelet és a  közlemény pontos szövege a linkre kattintva olvasható.

A tenyészbika apaállat voltát és tenyészetbe való bekerülésének tényét a tenyésztőszervezetek igazolják az elektronikus kérelemhez csatolt szkennelt igazolás formájában. FIGYELEM, az igazolás kiállítása önmagában még nem jelenti a támogatási igény jogosságát, hiszen az egyesületeknek nincs jogköre megállapítani a bika támogatásra való jogosultságát! A támogatási igény jogosságát a Kincstár fogja megállapítani további szempontok alapján.

Egyesületünk KIZÁRÓLAG az alábbi webes űrlap kitöltésével beküldött igazolás-kérelmeket fogadja el, és kezeli!

https://docs.google.com/forms/d/1aFtN-3b1z9ITnR_7vucSqjjo51Chp4xuz6GxQPUMszM/viewform?pli=1&pli=1&edit_requested=true

Az űrlap végén a KÜLDÉS gomb megnyomásával kerül beadásra a kitöltött nyomtatvány, ennek elmulasztása esetén nem érkezik meg hozzánk az igazolás iránti igény. Beküldés után e-mail-ben visszaigazoló üzenetet kapnak, amely jelzi, hogy a kérelmük beérkezett hozzánk, amennyiben nem kapnak visszaigazoló e-mail-t vegyék fel velünk a kapcsolatot.

A fenti nyomtatványt legkésőbb 2023. szeptember 18. hétfő délelőtt 10:00-ig tudjuk fogadni, az ezután érkezett kérelmek hitelesítését nem tudjuk garantálni.

Az igazolásokat egy-két munkanapon belül küldjük vissza email-ben, csatolt fájlként. A MÁK felületén a támogatási kérelem kitöltése során ezt az igazolást fel kell tölteni mellékletként.

Az igazolások kiküldésére nem MCTE tagok részére 25.000 Ft+ÁFA díj előzetes megfizetése után kerül sor, melyről az Egyesület számlát állít ki, tehát csak a számla befizetése után áll módukban az igazolásokat kiküldeni. A számla tartalmazza az utaláshoz szükséges információkat.Tagjaink részére az igazolások kiküldése csak abban az esetben lehetséges ha fennálló tartozását rendezte. A számlák és tartozások késedelmes teljesítése miatt a határidőkre vonatkozólag felelsősséget nem vállalunk!

Az alábbi linken megtekinthetik azoknak a tenyészbikáknak a központi lajstromszámát (KLSZ), amelyekre korábban már adott ki igazolást Egyesületünk(charolais és aubrac fajták esetében).