Utolsó módosítás 2024. ápr. 18.
Videóanyag - Húsmarhatenyésztési Tanácskozás

elado

1%

Újdonságok

Szeptember 1-től igényelhető a tenyészbika támogatás!

A cikk folyamatosan fríssítve! A tenyészbika tenyésztésbe állításának mezőgazdasági csekély összegű támogatását a 41/2019. (VIII. 30.) AM rendelet szabályozza. FIGYELEM, a rendelet augusztus 20-án módosult! A legfontosabb változás a tavalyi évhez képest, hogy az igénylés nem levélben,

hanem elektronikus űrlapkitöltő felületen keresztül nyújtható be a Magyar Államkincstárhoz 2020. szeptember 1. és szeptember 21. között. A Magyar Államkincstár új, frissített közleménye az igénylés benyújtásával kapcsolatban megjelent. A rendelet és a közlemény pontos szövege a linkekre kattintva olvasható. A tenyészbika beállításának tényét a tenyésztőszervezetek igazolják az elektronikus kérelemhez csatolt szekennelt igazolás formájában.

TAGJAINK SZÁMÁRA ez a nyomtatvány töltendő ki, és küldendő el a az ügyvezetésre EMAILBEN.

NEM MCTE TAGOK számára ez a nyomtatvány töltendő ki, és küldendő el a az ügyvezetésre EMAILBEN.

Email címünk: info(kukac)charolais.hu

A fenti nyomtatványokat legkésőbb 2020. szeptember 18. péntek 12:00-ig tudjuk fogadni, az ezután érkezett igazolások hitelesítését nem tudjuk garantálni. Az igazolásokat (nem MCTE tagok részére 5000 Ft+ÁFA díj előzetes megfizetése után) egy-két munkanapon belül küldjük vissza emailben csatolt fájlként, melyet a támogatási kérelem űrlap kitöltése során kell feltölteni mellékletként.

Általánosságban elmondható, hogy az igénylésre jogosult állatok köre nem változott. Tehát az a bika támogatható, amely vásárlás esetén 2019. szeptember 1-től 2020. augusztus 31-ig került be a tenyészetbe, (saját beállítás esetén ugyanebben az intervallumban kapott KLSZ-t). A jogosult állat tartózkodásának megállapítására a tartási hely helyett a tenyészetkód megadása szükséges.

Az alábbi linken megtekintheti azoknak a tenyészbikáknak a központi lajstromszámát (KLSZ), amelyekre tavaly már adott ki igazolást az egyesületünk (charolais és aubrac fajták esetében), így ellenőrizhető, hogy idősebb tenyészbikára, egyéb feltételek fennállása esetén igényelhető-e a támogatás.

A várhatóan nagyszámú igénylés miatt valószínűsíthető, hogy a rendeletben, fajtáink esetében leírt 750 ezer forintos fajlagos támogatás összege csökkenni fog ‑ mivel a keretösszeg nem változik ‑ az a túligénylés mértékével visszaosztásra kerül.