Tenyészet címe: 6221 Akasztó, Kígyóshíd tanya 7. Tovább a térképreCharolais Farm Kft. cimke

                         (Akasztó külterület 0230/6.hrsz)

Törzstenyészeti regisztrációs szám: 13.

Kapcsolattartó neve: Németh Györgybemutatkozás1

Telefonszáma: 06/20-991-6891

E-mail címe: charolaisfarm(kukac)gmail.com

Összes tehénlétszám: 260 db

„A” törzskönyves tehenek száma: 180 db

Minősített tehenek száma: 40 db

Használt bikák száma: 13 db

Mesterséges termékenyítés aránya: 50 %

Évenkénti STV csoportok száma és a beállított bikák létszáma: 3 csoport, 10-15 bika/csoport

Tenyésztett típus: francia szarvalt és szarvtalan tenyésztői típus

Tenyészcél: modern francia tenyésztői típus

A Charolais-Farm Kft. fő profilja az állattenyésztés, a mezőgazdasági termelés. Folyamatosan fejlődünk és fejlesztünk, így ma már bátran állíthatjuk, hogy, minden eszköz a rendelkezésünkre áll, a modern mezőgazdasági termeléshez, valamint az Európai Unió szigorú követelményrendszerének is megfelelünk.

A névadó CHAROLAIS francia származású, nagytestű húsmarha, világfajta. Kiváló kombinálódó és alkalmazkodó képességű, versenyképes az összes húsmarha fajtával, nagy a fejlődési erélye, jó a gyarapodási készsége és nagytömegű az izomzata, húsa kitűnő minőségű. Magyarországon is egyedülálló szarvasmarhafajta.

A tenyészet mintegy 180 darab A3-as tisztavérű tehén állattal rendelkezik. Ezek az állatok a francia új típust képviselik, melynek jellemzője, hogy könnyebben tenyészthető, húsformája nem változott, ellése könnyebb.

A charolais tenyészbikáink nagy része Franciaországból származik, valamint a mesterséges megtermékenyítésnél is francia szaporítóanyagot használunk, a legkiválóbb egyedek választására törekedve.

A tenyészbika és tenyész üsző előállítása folyamatos, mind természetes, mind mesterséges megtermékenyítéssel. Az egyedeket kb. 24 hónapos korukban vonjuk bele a tenyésztésbe.

contentmap_plugin